בהתאם לחוק הישראלי, אפשר לומר כמעט בוודאות שבכל מבנה מגורים, אפשר למצוא לפחות דוד שמש אחד. החוק מחייב התקנה של דוד כזה בכל דירת מגורים, ולכן גם אתם צפויים להידרש בשלב זה או אחר, כנראה, להתקנת דוד בביתכם. וזה הזמן להפנות את תשומת ליבכם לכמה דברים חשובים, כדי שתוודאו שהדוד שמותקן בביתכם הוא דוד איכותי, שיחזיק מעמד שנים.

הפלאנג'

הפלאנג' הוא הכינוי למכסה הדוד שנמצא בחלקו התחתון. מצידו הפנימי של הדוד, מחוברים לפלאנג' התרמוסטט וגוף החימום. זהו אחד החלקים החשובים ביותר בדוד, אשר שומר על המיכל עצמו סגור בצורה הרמטית. עם השנים, הפלאנג' עשוי להתעוות ולאבד מהאטימות שלו - מה שלא אמור להיות בדוד חדש. בכל זאת, בעד ההתקנה וודאו יחד עם המתקין כי חלק זה תקין וסגור לחלוטין.

גוף הדוד

גם גוף הדוד חייב להיות במצב טוב, אפילו מושלם, כלומר: ללא סימני חלודה, חורים וכדומה. כל אחת מהתופעות הללו תשפיע כמובן על פעולתו של הדוד, תגרום לבריחת מים וחום ואף תוכל לגרום לקצר בשלב כזה או אחר. התקנת דוד שמש חדש תהיה הכרחית במקרה של פגיעה בגוף הדוד ולכן, חשוב מאוד לוודא שבדוד שמותקן אצלכם אין שום סימנים כאלו.

גוף החימום

גוף החימום הוא החלק המרכזי בדוד - החלק שבזכותו המים מתחממים ברגע שאנחנו לוחצים על כפתור ההפעלה. הגוף הזה עלול לצבור עם השנים אבנית (בשל השילוב בין המים הקשים בישראל והחימום שלהם, ממש כמו בקומקום) ובהתאם, לאבד מכושר החימום שלו. יש להחליף את הגוף מידי כמה שנים אך כמובן שבדוד חדש בעיה זו לא אמורה להופיע. אגב, ישנם היום גם תוספים לגופי חימום, אשר מאיצים את תהליך החימום והופכים אותו לקצר יותר, לעיתים ביותר מחצי.

קולטי השמש

לא כולם יודעים, אבל קולטי השמש הם חלק בלתי נפרד מהתקנת הדוד עצמו. ברוב הבתים הקולטים כבר קיימים ולכן אנחנו חושבים שהם אינם קשורים לעבודתו של המתקין, אך הם נחשבים כרכיב נוסף במערכת. לכן, כל מה שקשור לקולטים וליעילותם, קשור למתקין. הדבר החוב ביותר שעליכם לזכור הוא שאת הקולטים יש להפנות לכיוון דרום, כמה שניתן, משום שזהו הכיוון בו השמש נמצאת הכי הרבה זמן במהלך היום.

בידוד

הדוד אמנם מחמם מים במיכל עצום, לעיתים מידי יום, אך כדי לשמור על חומם של המים ולדאוג שהאנרגיה שמייצר הדוד לא תתבזבז, יש לוודא כי הדוד כולל גם בידוד איכותי שישמור על החום לאורך זמן (בדומה לתרמוס). דוד איכותי הוא כזה אשר כולל חומר בידוד פנימי, בנוסף לשכבה החיצונית והנראית לעין, אשר עשויה לרוב אמייל.

ברז תרמי

המים שמתחממים בדוד אמורים להיות מווסתים על ידי התרמוסטט, אך גם למעלות המקסימליות יש גבול עליון - לרוב בסביבות ה-70 מעלות. קורה מקרה בו התרמוסטט מתקלקל או שישנה בעיה במערכת כולה, אז יכולים להגיע לצנרת שלנו מים רותחים, שעלולים לגרום לכוויה קשה. ברז תרמי ימנע זאת - והוא כיום חובה בכל דוד. בדקו שהוא קיים בדוד שלכם.

ברז פריקה

עניין נוסף, מוכר לכל משתמש בדוד, הוא הנטייה לשכוח את גוף החימום דולק. במקרה כזה, הדוד עלול להתפוצץ. כדי למנוע זאת, הומצא ברז הפריקה, אשר פורק את הלחץ בדוד ומונע התפוצצות שלו. גם את החלק הזה, חשוב להתקין בכל דוד חדש.